ahmet hamdi tanpınar'dan |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
imge
Moderatör Kayıt Tarihi: 10.Kasım.2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 51 |
Alıntı Cevapla
Konu: ahmet hamdi tanpınar'dan Gönderim Zamanı: 23.Aralık.2008 Saat 00:14 |
LEYLA Bu akşam rüyamda Leyla'yı gördüm
Derdini ağlarken yanan bir muma; İpek saçlarını elimle ördüm, Ve bir kemend gibi taktım boynuma Bu akşam rüyamda Leyla'yı gördüm. Leyla... Ela gözlü bir çöl ahusu Saçları bahtından daha siyahtır. Kurmuş diye sevda yolunda pusu Döktüğü gözyaşı, çektiği ahtır. Leyla... Ela gözlü bir çöl ahusu. Bir damla inciydi kirpiklerinde, Aşkın ızdırapla dolu rüyası Bir başka güzellik var kederinde Bir başka alem ki ruhunun yası Sessiz incileşir kirpiklerinde AHMET HAMDİ TANPINAR Düzenleyen imge - 28.Aralık.2008 Saat 19:41 |
|
imge
Moderatör Kayıt Tarihi: 10.Kasım.2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 51 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 23.Aralık.2008 Saat 00:15 |
MAVİ, MAVİYDİ GÖKYÜZÜ
Mavi, maviydi gökyüzü Bulutlar beyaz, beyazdı Boşluğu ve üzüntüsü İçinde ne garip yazdı... Garip, güzel, sonra mahzun Işıkla yağmur beraber, Bir türkü ki gamlı, uzun, Ve sen gülünce açan güller, Beyaz, beyazdı bulutlar, Gölgeler buğulu, derin; Ah o hiç dinmeyen rüzgâr Ve uykusu çiçeklerin. Mor aydınlıkta bir çınar Veya kestane dibinde; Mahmur süzülen bakışlar İkindi saatlerinde... Birden gülümseyen yüzün Sabahların aynasında Ve beni çıldırtan hüzün İki bakış arasında. AHMET HAMDİ TANPINAR Düzenleyen imge - 28.Aralık.2008 Saat 19:41 |
|
terapist
Yönetici Kayıt Tarihi: 01.Ocak.2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1803 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 23.Aralık.2008 Saat 05:50 |
İmge şiirlerin altına şairlerini eklemek gerekli..
|
|
Misafir
Misafir |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 27.Aralık.2008 Saat 10:05 |
AĞLAMA
|
|
imge
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 28.Aralık.2008 Saat 19:40 |
konuyu sadece ahmet hamdi'nin şiirlerini yazmak üzere açtığım için sadece başlığa yazmıştım hocam ama haklısınz yazarım artık:)
|
|
Yanıt Yaz |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |