Beykozlu Orhan Veli |
Yanıt Yaz | Sayfa <1 234 |
Yazar | |
terapist
Yönetici Kayıt Tarihi: 01.Ocak.2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1803 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 01.Mart.2009 Saat 09:29 |
Konservatuar giriş sınavımda okuduğum şiir...ustalar bana bakarken sahnenin kenarına oturmuş,ayakkabımı çıkarıp elime almış ne yapıyor bu... bakışları arasında şiirin ilk bölümünü okumuştum..
O an aklımdan "yazık oldu bana" düşüncesi de geçmedi değil..
ve acımasız ama çok ölçücü soru geldi....
--Üstad bu şiirleri niye yazmıştır sizce..?
cevabım anında ve düşünmeksizin ağzımdan ışık hızıyla çıkıverdi..
--iş olsun diye...
gülümsediler..,rahatlamıştım.
|
|
Misafir
Misafir |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 28.Şubat.2009 Saat 19:32 |
Bütün güzel kadınlar zannederler ki
Aşk üstüne yazdığım bütün şiirleri kendileri için yazılmıştır
Bense daima üzüntüsünü çektim Onları iş olsun diye yazdığımı bilmenin |
|
Misafir
Misafir |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 28.Şubat.2009 Saat 09:19 |
Cep delik, cepken delik,
Kol delik, mintan delik, Yen delik, kaftan delik, Kevgir misin be kardeşlik ! |
|
Misafir
Misafir |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 28.Şubat.2009 Saat 08:29 |
BAHARIN İLK SABAHLARI GÜN DOĞUYOR Dili çözülüyor gecelerin.. Gölgeler kaçışıyor derine Alıp sihrini bilmecelerin: Gün doğuyor şehrin üzerine. Korkarak saklanıyor bacalar, Gün doğuyor şehrin üzerine; Dalıyorlar günün gözlerine Gözleri uykulu atmacalar. Sallıyarak dallarını kavak Yükseliyor her günkü yerine, Gün doğuyor şehrin üzerine Mavi bir ışıkla ağararak. Gün doğuyor şehrin üzerine, Renk renk hacimle doluyor her yer. Bakıyor dağınık yüzlü evler Hala yanan sokak fenerine. Toprak kımıldıyor yavaş yavaş, Gün doğuyor şehrin üzerine, Bembeyaz gece çiçeklerine Sabahla düşüyor bir damla yaş. Ve bir deniz hücumu halinde Gün doğuyor şehrin üzerine. ORHAN VELİ KANIK |
|
Misafir
Misafir |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 27.Şubat.2009 Saat 19:47 |
İşçi kadınları severim
Güzel kadınları severim
Güzel işçi kadınları daha çok severim...
|
|
Misafir
Misafir |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 25.Şubat.2009 Saat 21:43 |
11 kasımda orhan veli kanık'ı anma töreni gibi birşey yapsak gerçekten çok iyi olurdu.sadece orhan veli kanık için olmasa bile orhan veli kanık,sadri alışık, Ahmet Midhat Efendi, Halit Ziya Uşaklıgil(?)gibi saygı değer beykozluları anma töreni gibi birşey yapmalıyız.çünkü bizde beykozluyuz.
(milan)
|
|
mgerdan
Yönetici Kayıt Tarihi: 15.Eylül.2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 267 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 25.Şubat.2009 Saat 11:51 |
Seneler önce dünya şiir günü ilk kutlamaya başlandığında Beykoz Vakfı bünyesinde tiyatro bölümünden arkadaşların katkıları ve Ahmet Mithat Efendi'nin torunu Dr.Aydın Uluyazman'ın katılımıyla Orhan Veli ve Beykoz anılarını dinlemiştik.En son hemen yan sokakta doğduğu eve plaket çakmıştık. (21 NİSAN 1998-1999 Dönemi,daha sonra 2000 yılından itibaren 21 martta kutlanmaya başladı dünya şiir günü.
Edebiyatımızda,şiirde,romanda Beykoz'un yeri olmuştur ve yetiştirdiğimiz sanatçılarımıza,edebiyatçılarımıza da vefa borcumuz onları anlamak ve tanıtmaktır...
Kim bilir yeni şiir günlerinde görüşmek üzere...
not:büyüklerimiz bahsederdi eskiden şiir akşamları da olurmuş.hatta bazen gerçek şairlerde gelirmiş.şimdi yeniden şiir gecelerinin başladığını duymak güzel ve neden sizlerde yapmayasınız?hem şairleri tanımak,hem şiirleri okumak...
sanat dolu günlere..
|
|
Misafir
Misafir |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 25.Şubat.2009 Saat 09:07 |
GÜLÜMSÜYORUM YAŞAMAK |
|
Misafir
Misafir |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 25.Şubat.2009 Saat 00:37 |
BİRDENBİRE |
|
Misafir
Misafir |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 25.Şubat.2009 Saat 00:31 |
Bundan 2 sene evvel Balıkesir’in Gönen ilçesinde öğrenciydim.Orada çok güzel bir şey dikkatimi çekti.Bilenler vardır mutlaka,Ömer Seyfettin Gönenli'dir.Ve Gönen’de en yaşlısından en küçüğüne kadar kime sorsanız bilir Ömer Seyfettin’in Gönenli olduğunu.Hatta bilmeyeni kınarlar.Seyfettin’in “Ben Gönen’de Doğdum”sözünü bilmeyen bir Gönenli’ye rastlamadım 2 sene boyunca.Gönen Çarşı Camiinde, Ömer Seyfettin için her ölüm yıl dönümünde mevlit okutturulur.Ve katılabilen herkes katılır o mevlide..Yazarını bu kadar sahiplenen halka çok imrenmiştim ve hala daha da imrenmekteyim. Orhan Veli Kanık da Beykozludur.Ama çok sevdiğim halde ben bile bunu yıllar önce tesadüfen öğrenmiştim.Ben en azından öğrendim.Beykozlu olup da Orhan Veli’yi tanımayan kaç kişi vardır kim bilir. Ve bunun suçlusu yine bizleriz.Biz Beykozlular.Neden değerlerimize Gönen halkı gibi sahip çıkmıyoruz,unutulup kaybolmasına izin veriyoruz?Kaç tane daha çıkabilir ki bir Orhan Veli? Bir tane var ve ona da biz sahibiz.Bizim yürüdüğümüz yolda yürüdü o da.Yalı köy sahilinde farklı zamanlarda aynı denize taş attık. Bu değerin yok olmasına izin vermemeliyiz.Çarşı camiinde mevlit okutmak değil belki ama sahnemizde onun adına Orhan veli şiirleri eşliğinde güzel bir Orhan veli gecesi düzenleyebiliriz.27 mart dünya tiyatrolar gününü herkese benimsettiğimiz gibi Orhan Veli’yi de aynı şekilde benimsetebiliriz diye düşünüyorum.Bu düşüncemi sizlerle paylaşmak istedim. |
|
Yanıt Yaz | Sayfa <1 234 |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |