ÇILGIN DÜNYA |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
smt-gnr
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 23.Ocak.2009 Konum: öğrenci Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 143 |
Alıntı Cevapla
Konu: ÇILGIN DÜNYA Gönderim Zamanı: 11.Mayıs.2009 Saat 16:59 |
deli derken önce biz ne kadar deliyiz diye bakmak lazım .. ne kadar akılıyız diye bakalım demedim çünkü delilik aşık olmaktır aşk insanlığın yaşam kaynağıdır ve herkes bir parça delidir... çünkü aşk sevğiliye duyulan sevgi değildir sadece ....;)
oyunu herkes izlesin isterim çok lezzet verici bir seyri var....
|
|
@@@@ baleva @@@@
+smt-gnr+ |
|
Misafir
Misafir |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 10.Mayıs.2009 Saat 19:31 |
ben hala ayrıntının ne olduğunu çözemedim
|
|
Misafir
Misafir |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 09.Mayıs.2009 Saat 12:21 |
"Şu delilere bakın. Bütün gördüğünüz ne? Bir kaç salyalı ağız... Dalgın, durgun bakışla... Belki çocuklaşmış insanlar, hepsi bu kadar. Bu muyuz biz? Bizi bir korku gözetler... Nereden geldiği bilinmeyen bir korku... Yalnız bulunca da atlar üzeremize, gelir yüreğimizin üzerine çöreklenir, soluk alamayız... Kolları, bacaklarıyla dolanır boğazımıza. Sıkar sıkabildiği kadar... Duyuramayız sesimizi bağıramayız çünkü... İşte delilik böyle bir şey..."
Yazan: Lope de Vega
Çeviren: Adalet Cimcoz Yöneten: Barış Erdenk Dekor Tasarım: Barış Erdenk Giysi Tasarım: Medine Yavuz Işık Tasarım: İlhan Orhan Koreograf: Sibel Erdenk Müzik: Engin Bayrak Şarkı Sözleri: Yunus Emre Gümüş Reji Asistanı: Ebru Evren Sahne Amiri: M. Murat Tangal Işık Kumanda: Kenan Ergin Rol Dağılımı: Hüseyin Baylan, Cem Zeynel Kılıç, Ebru Evren, Özlem Gür, Esat Tanrıverdi, Deniz Keyf, Edip Kamacı, Özgür Titiz, Nedim Salman, Mustafa Çolak Müzisyenler: Fatih İş, Ercan Işkıncı, M.Mekin Çetin, Faysal Ertaş, Dilşan Aslan, Yusuf Barış Uzun, Yener Şahin, Başak Mordoğan Oyunu İlk olarak geçen senede izlemiştim. Bu sene 6 Mayıs tarihinde Feridun KARAKAYA Sahnesi'nde izledim. ( Geçen senede orada izlemiştim. ) Oyuncuların değişmemesi ve performansları geçen seneden daha iyiydi diyebilirim. Her oyuncu rolünün hakkını verdi. Biz oturduğumuz yerde eğlenirken, onlarında eğlenerek oynadıkları görmek iki kat daha eğlenmemize yol açıyor. Oyun İspanya'da bir Deli Hastahanesinde geçiyor. Her birinin kendine göre özellikleri ve ruh halleri var.
Yaşamda bilinen dengelerin dışında hareket edenleri delice düşünen ya da delice yaşayanlar diye tanımlarız. Hatta onları akıl hastanesine kapatırız. Ama gün gelir bizim için de tek çare kalır: Delilik. Delilik aklımızın kabul ettiklerinin dışında kalanlardır. Delilik sınır tanımaz. Belki de çağımızın akıl almayan gidişine ancak delice cevap vererek ayakta kalabiliriz. Çünkü 'delilik', sonsuz özgürlüktür.
Biçim açısından geçmişin dokusu korunurken müzikleriyle seyirciyi çağımıza getiren oyunda "Aşk bir deliliktir" teması eğlenceli bir anlatımla sunuluyor. Oyun gerçekten İzlenmeye değer. Oyunda küçük ayrıntılar kısmına gelince . İki Bayan kavga ederlerken oyuncular bir şarkı söylerler. Yol saçını... Sonra oyunculardan biri diğerinin saçını tutar ve çekmeye başlar. Saçı çekilen oyuncu da aynısını ona yapmak ister ama o oyuncunun saçları yoktur.. Kaçıranlara hatırlatılır.
Düzenleyen bekir - 11.Mayıs.2009 Saat 17:39 |
|
Yanıt Yaz |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |