Tiyatro yaşamın aynasıdır... Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası >13- PAYLAŞMAK İSTERMİSİNİZ.. >Hangi oyunu izledim..
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumMESUT İNSANLAR FOTOĞRAFHANESİ

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj Tersinden sırala
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Misafir Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
  Alıntı Misafir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: MESUT İNSANLAR FOTOĞRAFHANESİ
    Gönderim Zamanı: 31.Mart.2011 Saat 00:47
 
 
1940'lı yıllarda Ziya Osman Saba'nın farklı zamanlarda yazdığı öykülerinin derlendiği "Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi" adlı yapıtından aynı adla sahneye taşınan Oyun, yazarın İstanbul'a duyduğu özlemi, sevgiyi, daha da ötesi saygıyı anlatıyor. Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi, bir yanıyla yazınımızın önemli bir ustası olan Ziya Osman Saba'yı tanıtmayı, diğer yanıyla da geçmiş ve o günler adına İstanbul'un kaybolan ve yaşayan değerlerini anlatmayı amaçlıyor.

Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi'nde
Ziya Osman Saba'nın yakın çevresinin yanı sıra, mekânları, yaşam biçimleri ve insanlarıyla değişen İstanbul'u görmek mümkün... Galata Köprüsü, Kadıköy, Çamlıca, Eyüp, Fatih, Eminönü, Üsküdar, Beyoğlu semtlerine, geçmiş-gelecek ve değişim-dönüşüm ilişkisinde bakmamızı sağlayan Oyun, insanların yaşantılarını ve yaşam biçimlerini belirleyen öğelerinde tarihsel yerine dikkat çekiyor. Yer yer yazarın sanat çevresi ve döneminin edebiyatı konusunda bilgiler edindiğimiz Oyunda, süreç içinde kaybolan, ancak o gün için vazgeçilmez ve değerli olan çok şeyi tanıma, gözleme olanağına ulaşılıyor.

Çocukluk anılarıyla biçimlenen bölümlerde, 20. yüzyılın başı
İstanbul aile yaşamı ve ilişkilerini gözlerken, Neveser Vapuru ile yapılan yolculukta İstanbul'a denizden, boğazdan bakmakta, gönlü şairlik ve yazmakta olan bir şairin gözünden, Galata'da öğle yemeğinde gidilen Rum balıkçının salaş lokantasında farklı kültür, inanç ve yaşamların buluştuğu paylaşım izlenilmekte, her kesimden insanın imrenme ile şaşkınlığı bir arada yaşadığı Beyoğlu'ndaki dükkânlar, iş yaşamı tanıtılmakta…

Yönetmen Can DOĞAN, Dramaturgluğunu Hilmi Zafer Şahin'in, sahne tasarımını Mehmet Emin Kaplan'ın, kostüm tasarımını Eylül Gürcan'ın, müziğini Mertol Şalt'ın, ışık tasarımını
Fatih Mehmet Haroğlu'nun, illüstrasyonunu Ceylan Dökmen'in, video araştırma ve kurgusunu Funda Köseoğlu'nun yaptığı Oyunda, Uğur Arda Aydın, Samet Hafızoğlu rol aldı.


Düzenleyen bekir - 31.Mart.2011 Saat 22:25
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz

Bu Sayfa 0,117 Saniyede Yüklendi.