NİÇİN KEMALİSTİM?" |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
deryadeniz
Üye Kayıt Tarihi: 20.Eylül.2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 50 |
Alıntı Cevapla
Konu: NİÇİN KEMALİSTİM?" Gönderim Zamanı: 09.Ocak.2009 Saat 15:20 |
NİÇİN KEMALİSTİM?" Öykümüz Kurtuluş Savaşı yıllarında başlar. Kahramanlarımızın ilki, Paris-İstanbul arasynda trenle mekik dokuyan genç bir Türk işadamı. Macaristan'da genç bir bayanla tanışır. Evlenme teklif eder ve evlenirler. Macaristan'da bir kızı olur. Kızına Nermin adını verir.. Aile, geçim sıkıntısına düşer. 14 yaşındaki Nermin, Macaristan'da paralı olan öğrenimini sürdüremez olur. Annesinin haberi olmadan Türk Büyükelçiliği'ne başvurur. Ona bir pasaportla birlikte, eline durumunu açıklayan bir de Türkçe mektup verirler. Başı sıkıştığında, derdini anlatamadığında o mektubu gösterecektir. İstanbul Hukuk Fakültesi'ni bitirir. Gazetecilik yapar. Türkçe'nin arkasından İngilizce ve Fransızca da öğrenmiştir. Ve sözlerini şöyle noktaladı: Cumhuriyet, 15 Kasım 1992
serverde olan bir arızadan dolayı türkçe karakterlerde sorun olmuştur..düzeltme bu karakterleri kapsamaktadır. Düzenleyen terapist - 20.Ocak.2009 Saat 13:51 |
|
Misafir
Misafir |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 30.Ocak.2009 Saat 17:26 |
Teşekkür ederim hocam tevsiyeniz için. Gerçekten çok güzel bir gerçek ve örnek herkes için.
|
|
Yanıt Yaz |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |