KRAL DAİRESİ |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Misafir
Misafir |
Alıntı Cevapla
Konu: KRAL DAİRESİ Gönderim Zamanı: 26.Nisan.2009 Saat 17:18 |
Oyunu Feridun Karakaya Sahnesi'nde, Birkaç arkadaşımla beraber seyrettim. Daha önce de seyrettiğim bir oyun olduğu için keyifle izlemeye gittim. Oyun bir Otel odasında geçiyor diyebiliriz. Balayı suitinde. Başlangıçta bizi üç ölü karşılıyor. Sonra nasıl bu hale geldiklerini anlatıyorlar. Tabi size önce birşey anlatmayacağı, biz ölüyüz, kalkın biletlerinizi iade edin gidin diyorlar ama siz öyle yapmayın. Oyun baştan sona Maskeli evli çiftlerin balayı suitinde geçirdikleri saatleri anlatıyor. 3 ayrı çift. Aynı güne rezervasyon edilmiş bir oda da neler yapar. Oyun komedi. Çok eğlenceli. Özellikle dekor ve Masa da yapılan plan sahnesi çok ayrıntılı ve hoştu. Yalnız önceki seyrettiğim oyunda ışıkların üçü kırmızı, üçü maviydi. Burada bu ayrıntıyı göremedim ve oyuncularda önce ki seyrettiğim oyuncular değildi. Keyifli bir gün sonu oldu bizim için. Yazan: Toby Wilsher OYUNCULAR |
|
Misafir
Misafir |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 27.Nisan.2009 Saat 21:42 |
bende bu oyuna giden şanslı arkadaşlardan birisiyim.gerçekten çok güzel bir oyundu.hiç bir söz söylemeden hareketlerle olaylar bu kadar güzel anlatılabilirdi.
En çok beğendiğim sahne ise tabiki masa başında toplanmalarıydı.masayı yan yatırdılar kendileride yan yattılar ve bizlerin yani seyircilerin masayı kuş bakışı görmemizi sağladılar.
|
|
Misafir
Misafir |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 27.Nisan.2009 Saat 21:55 |
bu arada yalnızca ilk sahnede ve son sahnede konusuyorlar çünkü bu sahnelerde ölüyü oynuyorlar.gerçek hayata döndükleri anda konuşmuyorlar.Toby Wilsher ,canlıyken konuşulamıyor ölünce konuşulabiliyor gibi bir izlenim yaratmış
|
|
mgerdan
Yönetici Kayıt Tarihi: 15.Eylül.2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 267 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 28.Nisan.2009 Saat 08:51 |
Milan'a katiliyorum ,bende cuma akşamı izledim oyunu.Tek perde olsa da sözsüz bir oyunla zamanın nasıl geçtiğini anlamadık.En can alıcı sahne masa sahnesiydi. Yıllar evvel Efrasiyab Hikayeleri'nde denk gelmiştim böyle değişik sahnelenmeye.Yıllar sonra bu oyun.Farklı sahnelenme biçimleri içinde güzel bir örnek.
|
|
Yanıt Yaz |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |