Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

FEMİNİST KORSAN FİLMİ

Nereden Yazdırıldığı: Tiyatro yaşamın aynasıdır...
Kategori: 7 - DİĞER KÜLTÜR VE SANAT DALLARI
Forum Adı: Sinema
Forum Tanımlaması: Sinemaya dair her türlü bilgi
URL: http://forum.tiyatroterapi.com/forum_posts.asp?TID=964
Tarih: 03.Mayıs.2024 Saat 01:04
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 9.50 - http://www.webwizforums.com


Konu: FEMİNİST KORSAN FİLMİ
Mesajı Yazan: terapist
Konu: FEMİNİST KORSAN FİLMİ
Mesaj Tarihi: 03.Nisan.2009 Saat 13:12

Gizli arzularınızın sesini dinleyin !

Gizli%20arzularınızın%20sesini%20dinleyin%20!
Sinema tarihinin tek feminist korsan filmini de çeken, Alman sinemasının en nev-i şahsına münhasır kadın yönetmenlerinden Ulrike Ottinger, bu yıl 7 ile 14 Mayıs arasında düzenlenecek olan 12. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'ne konuk olacak.

http://www.hurriyet.com.tr/index/Ankara/ - Ankara Alman Kültür Merkezi'nin katkılarıyla http://www.hurriyet.com.tr/index/Ankara/ - Ankara 'ya gelecek olan Ottinger'in filmlerinin yanı sıra fotoğraflarından oluşan sergisi de sinemaseverlerle buluşacak.

FEMİNİST KORSAN FİLMİ

1942'de dünyaya gelen Ottinger, kariyerine Paris'te ressam olarak başladı. 1973'te ilk filmi "Berlin Ateşi"ni (Wolf Vostell) çekti. 1978'de yönettiği 'feminist korsan filmi' "Madame X"e dikkatleri üzerine çekti. Film, Ottinger'in sinemasındaki çılgınlığa işaret ederken, aynı zamanda, fetiş oyuncusu Tabea Blumenschein'i demir yumruklu, deri giysili dominant kaptan rolüyle bir yeraltı ikonuna dönüştürdü.

Yalnızca Almanya'nın değil dünya sinemasının en önemli kadın yönetmenlerinden biri sayılan Ottinger, sonraki filmlerinde de feminizmden kopmadı ve kışkırtıcı filmler yapmayı sürdürdü. 1983'te yönettiği "Dorian Gray'in Magazin Basınındaki Portresi"nde, Oscar Wilde\'ın ünlü karakteri Dorian Gray'i bir kadın oyuncuya (Veruschka von Lehndorff) oynatarak cinsel kimlikleri ters-yüz etti. Başyapıtları arasında sayılan "Moğolistanlı Joan D'arc"da (1989) seyirciyi Moğol kültürüyle tanıştırırken; 4,5 saate yaklaşan süresiyle dikkat çeken "Sürgün Şangay"da (1997), süresine rağmen meraklısına unutulmaz bir sinema deneyimi yaşattı.

İÇİMİZDEKİ GİZLİ ARZULARI KONUŞUYORUM

New York'un en kendine özgü gazetelerinden The Village Voice'un yazarlarından Leslie Cami'ye göre Ottinger'in eserleri "modern hayatın tekdüzeleşmesindeki artışa şakayı, hicvi ve merakı kullanarak karşı durmuştur; eksantrik ve farklı dünyaların şahane görüntüleriyle içimizdeki gizli arzularla konuşur." Büyüleyici görsel efektleri, kostüm, kompozisyon ve olağandışı sahneler yaratmadaki yenilikçi ve dışavurumcu başarısı onun sinemasını her zaman farklı kıldı.

Fetiş oyuncuları Delphine Seyrig, Irm Hermann, Nina Hagen, Tabea Blumenschein'la yaptığı filmlerde cinselliği kendine özgü bir dille anlattı. Filmleri dünyanın birçok yerinde heyecanla karşılanan Ottinger, Avrupa'da uluslararası üne sahip olmuş az sayıda kadın yönetmenden biri oldu.

Çok yönlü yeteneğini sadece sinemada değil edebiyat, tiyatro, fotoğraf ve video alanında da gösterdi. Filmlerinin hemen hepsinin senaryosunu, görüntü yönetmenliğini, kurgusunu ve yapımcılığını üstlendi. Festival kapsamında da görülebilecek fotoğrafları dünyanın pek çok ülkesinde sergilendi.

6 FİLMİ GÖSTERİLECEK

Uçan Süpürge, Ottinger'in "Berlin Ateşi", "Wolf Vostell" , "Dorian Gray'in Magazin Basınındaki Portresi", "Ucube Orlando", "Moğolistanlı Joan D'arc", "Sürgün Şangay" ve ilk kez bu sene Berlin Film Festivali'nde gösterilen son filmi "Kore Çeyiz Sandığı"nı 7-14 Mayıs tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşturacak.




Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2007 Web Wiz - http://www.webwizguide.com